Sponsoren

Ook de recreatieve rijder komt bij de Koets´n Keerls ruimschoots aan zijn trekken. Gedurende het hele jaar door worden er in alle regio´s ritten georganiseerd en dat zijn opgeteld zo´n 35 ritten door heel Twente. Vanaf de eerste rit van het jaar, de Pookrit in Almelo zo half maart tot de afsluitende Hubertusrit de eerste zondag van november. Heeft u belangstelling om mee te rijden, kijk dan op het jaarprogramma voor de locatie en contact.

Beste menners.

De volgende rit is volgende week zondag 13 september. Genaamd de Grensrit. Georganiseerd door Raymond Letteboer Goudkampsweg 13 in Oud Ootmarsum. telefoon nummer: 06-11350740. De start is om 10.30.

wij wensen allen een mooie en gezellige dag. 

Beste leden van de Koets’n Keerls,

 

2020 gaat ook bij ons de boeken in als een van de bijzonderste jaren sinds de oprichting van de vereniging. Maanden lang werden er geen ritten georganiseerd.

 

Vanaf 1 mei werden de regels wat versoepeld, maar nog met veel restricties. Alle vergunninghoudende ritten vonden / vinden geen doorgang. Denk daarbij maar aan de Twenterit en de Tubbergse men- en ruiterdriedaagse.

 

Mede daardoor heeft Regio 1 in samenspraak met enkele bestuursleden bedacht om een extra rit in te plannen in een regio waar niet zo vaak gereden wordt.

 

Het is ook weer toegestaan om bij elkaar op de koets te zitten, maar wel blijft gelden: heb je ziekteverschijnselen blijf thuis.

 

Wij nodigen jullie allemaal van harte uit om op zondag 16 augustus aan te spannen bij de Heide Hoeve, Heerdinkschotweg 8 te Wierden voor een prachtige rit in de gemeente Wierden en Hellendoorn.

 

Wij vertrekken daar om 10.30 uur en verwachten tussen 14 en 15 uur weer terug te zijn. Onderweg zijn er waarschijnlijk 2 stops. Er is een verkeersregelaar aanwezig om een veilige oversteek op gevaarlijke punten te begeleiden. 

 

Voor de rit is geen catering georganiseerd, dus neem zelf je natje en droogje mee. Tevens zouden wij het erg op prijs stellen wanneer je even laat weten als je meerijdt. Dit kun je doorgeven aan de secretaris van de Koets’n Keerls via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hopelijk tot 16 augustus,

 

Met vriendelijke groet, 

John Lescher, Melanie Lescher & Eddie Schoneveld

Het jaar programma is de door de Covid 19 pandamie behoorlijk gewijzigd en daardoor niet meer actueel.

De volgende ritten zijn weer opgepakt en kunnen met  gepaste afstanden van elkaar doorgang vinden.
 
> De avondrit op 4 juli is georganiseerd en gereden.
> De Twickelrit op 5 juli is georganiseerd en gereden.
> De Haaksbergerrit op19 juli is georganiseerd en gereden
in de maand juli.
 
De volgende ritten die worden georganiseerd bij voldoende aanmeldingen zijn: 
> 4 oktober De Bloodkook'n rit, start bij de familie Marco Maathuis telefoon; 06-30858689, Witteweg 12 in Langeveen.
 >11 oktober De Moosrit start bij E. Eshuis/Groothuis telefoon 0541-670270, De Molenweg Reutum.
> 18 oktober: Herfsttintentoertocht strart bij de familie Brandt telefoon 06-52351803, Oelerschoolpad 14 Hengelo.
 
Wedstrijden dressuur & vaardigheid.
 
De wedstrijd commissie heeft bij manege De Hofmeijer data's vastgelegd, maar het is nog niet duidelijk hoe en of  we de wedstrijden mogen gaan organiseren. 
De data's zijn: 1-11, 6-12,10-01, 21-01.
 
Voor de wedstrijd commissie kunnen we nog een lid gebruiken die zich in wil zetten tijdens de wedstrijen, maar ook mee wil denken over de invulling van de wedstrijden. Lijkt het jou iets? meld je dan aan bij Lieke van Amerongen telefoonnummer: 0614405646.
 
 
 
 

Hallo  beste KK-leden,

 

De helft van het jaar is weer voorbij, zonder ritten en wedstrijden, wat een vervelende tijd voor iedereen! 

De Covid 19 heeft grote gevolgen gehad voor iedereen, maar zoals jullie weten zijn per 1 juli de beperkingen weer versoepeld.  

 

 

Navraag bij de KNHS heeft het volgende opgeleverd:

- De groom hoeft geen huisgenoot meer te zijn en mag naast de koetsier zitten, maar van de bok 1,5 m uit  elkaar..

- Volgens de KNHS bepaalt de handhaving van de  gemeente waar de rit plaatsvind, of er wel of niet pasagiers bij recreatieve ritten in de wagen mee mogen.

 

Als 1,5 mtr niet lukt dan een mondkapje te gebruiken. 

- Eigen verantwoordelijkheid is aan de orde, hoesten in de elleboog, bij koorts thuis blijven.

 

Namens de bestuursleden wensen we alle menners en mensters weer veel plezier tijdens de ritten en andere activiteiten.

 

 

Hallo lezers van de site,

 

bij de redactie kwam van Miranda Bandt de vraag een stukje te schrijven over de herfsttintentoertocht van 20 oktober 2019. 

Deze toertocht werd uitgezet door Gerard Harink en de catering was voor Miranda bestemd. 

De tocht begon bij het bekende adres nl het Oelerschoolpad in de omgeving Oele. Op een zonnige dag een prachtige omgeving, maar op deze dag was de zon ver te zoeken en was de regen een onaangename verrassing. Maar dat was voor de 8 aanspanningen geen probleem, want er werd gewoon gestart, regen of geen regen we gaan.

We hadden nog een verrassing; Johan te Riet was jarig en vierde zijn verjaardag deze dag op de koets. Johan ook vanaf deze kant nog van Harte Proficiat. 

De middagstop was bij familie Wesselink, waar Johan een bruine borrel rond liet gaan, er werd nog even getoast op de jarige. 

Tegen 2 en had Miranda de eigen gebakken baklever in de pan. Heerlijk na zo'n natte rit.

Na nog even nagepraat te hebben met elkaar ging ieder weer huiswaards 

Miranda en Gerard bedankten ieder voor hun komst en hopen op een terug komst volgend jaar.