Sponsoren

Arrensleeën op IJsbaan Twente

Hallo Koetsiers van de Koets’n Keerls en NVTG

Afgelopen jaar was het 50 jarig jubileum van de Koets’n Keerls

De rijtuigen poot is op drie fronten aan zijn trekken gekomen maar de Arrenslee tak nog niet. Natuurlijk omdat er geen sneeuw was.

Om toch ook deze tak een kans te geven is in overleg met IJsbaan Twente een mogelijkheid gecreëerd. Het is mogelijk op zondag 29 maart 2020
van 17:00 tot 18:00 uur met de Arreslee op het ijs te gaan.
Hier staat voor de organisatie wel een vergoeding tegenover. Maar in het kader van het afsluiten van het Jubileumjaar zijn we van mening dat de deelname hieraan gratis is.
 Er is wel een voorwaarde gesteld, er moeten minimaal 12 deelnemers zijn
wil het doorgang vinden.
U kunt zich opgeven bij het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mogelijkheid tot  opgave voor 27 februari

Beste leden van onze mooie vereniging.

 

We hebben afscheid genomen van 2019! Wat hebben als vereniging we een mooi jubileumjaar achter de rug, het was feestelijk, sportief, vriendschappelijk, gezellig, druk, maar vooral een jaar om niet te vergeten. En dat hebben we met elkaar georganiseerd en velen hebben hiervan genoten en daar mag iedereen erg trots op zijn!

 

 

Om te toasten op het nieuwe jaar willen we alle leden uitnodigen voor de Nieuwjaars receptie, dit jaar georganiseerd door regio 1. 

 

Datum:  11 januari 2020

Locatie: Schietvereniging SDVV

              Robbenhaarsweg 29

              7603 NT Almelo

Tijd:       19.30 uur.

 

Namens regio 1. 

 

Ons bereikte via de overlijdens advertentie het bericht dat Alloys Goossens 17 oktober overleden is op 74 jarige leeftijd.
Dinsdag 22 oktober om 19:00 uur is er een afscheidsviering in de H. Nicolaaskerk, Nicolaasplein te Denekamp.
Na de viering is er gelegenheid afscheid te nemen van Alloys en de familie te condoleren.

 

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

 

 

Overeenkomstig de wens van Alloys i.p.v. bloemen graag een gift aan het KWF kankerfonds, 

 

hiervoor staat een collectebus in de kerk.

 

 

TWENTSE KOETSHUIZEN OPENEN GASTVRIJ HUN DEUREN.

 

Open dagen op zaterdag 5 & zondag 6 oktober 2019

  

In navolging van de succesvolle ‘open koetshuizen route’ in 2014 en vanwege het 50 jarig jubileum van de Koets’n Keerls stellen in het weekend van 5 en 6 oktober een aantal enthousiaste Twentse Koets'n Keerls en Vrouwleu hun koetshuizen opnieuw open voor publiek.

 

Achter de deuren van deze koetshuizen bevindt zich een schat aan rijtuigen uit lang vervlogen tijden! Aan het eind van de 19e eeuw werd het straatbeeld gedomineerd door paard en wagen.  Een grote verscheidenheid aan type rijtuigen was hiervan het gevolg. Voor iedere gelegenheid was er een passend rijtuig. Er waren rijtuigen geschikt voor het afleggen van bezoeken, het maken van plezierritjes, vervoer op het platteland tot het uitventen van brood en kruidenierswaren. Veel van deze specifieke rijtuigen zullen te zien zijn.

 

In de afgelopen jaren hebben  de deelnemende collectioneurs  hun verzameling verder geconserveerd/gerestaureerd en zeker ook uitgebreid. De diversiteit van hun collecties geeft een zo breed mogelijk beeld van de wijze waarop adellijke en toonaangevende families, maar ook boeren en venters in Twente zich rond de vorige eeuwwisseling verplaatsten.

 

 

 

Datum en tijd: 5 en 6 oktober 10.00 - 16.00 uur

 

Toegang tot alle koetshuizen is gratis

 

 

 

 

 

Erik Eshuis - Ootmarsumseweg 33, 7665 RV Albergen

 

Gerhard en Hannelies Oude Holtkamp - Venweg 17, 7591 NR Noord Deurningen

 

Gerard en Marianne Engbers -  Akkerhuisweg 1, 7597 LE Saasveld

 

Jan en Ria Maathuis - Lemselosestraat 9, 7595 ML Weerselo

 

Arie en Gerda Middelkamp - Kupersweg 2, 7641 AL Wierden

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 

Liesbeth Hassink
Tel 06-55118139 / e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwjaars receptie 13 januari 2018

 

Landgoed Kaamps

Midden in Twente (Overijssel) in het kleine dorpje Deurningen ligt het prachtige Landgoed Kaamps. Hier is het waar de familie Nijland dagelijks met   veel liefde voor hun 180 koeien zorgt en van de dagverse melk zelf zuivelproducten en kaas maakt. Echte passie voor het boerenvak die al generaties lang bestaat. Boer Herbert stelt graag zijn deuren open om zijn passie te delen. Gelegen in een mooie omgeving is er namelijk genoeg te doen voor iedereen!
 
Het bestuur van de Koets'n Keerls  wenst alle leden en bekenden een mooi, sportief en vooral gezond 2018 toe.

 

Voor alle leden en aanhang is het Nieuwjaars feest 2018 georganiseerd bij Landgoed Kaamps in Deurningen.

 

We worden om 20.00 uur verwacht en na een kop koffie/ thee wordt er een film vertoond. We worden getrakteerd op het proeven van kazen en vervolgens worden we uitgenodigd voor een rondleiding en een bezoek aan de winkel.

Natuurlijk is er ook gelegenheid voor een hapje en een drankje en als afsluiting een warme hap.

Al met al verwachten we een gezellige avond, om met elkaar het jaar 2017 nog eens door te kletsen en natuurlijk vooruit kijkend op 2018.

 

 

We hopen u te zien bij;

Landgoed Kaamps

Vliegveldstraat 4-A, 7561 AT Deurningen