In Memoriam, Henny Kamphuis

Henny Kamphuis werd in 1944 geboren in het Twentse Enschede. Al jong koos hij voor een carrière als onderofficier bij de Koninklijke Luchtmacht en werd gelegerd in het Duitse Hesepe bij de 12e groepsgeleide wapens. In die jaren ontwikkelde hij zijn liefde voor paarden en voor het mennen. En wat een voorrecht dat je als militair met 55 jaar met pensioen mag.

Nadat hij Willy Buitenhuis leerde kennen vestigden zij zich aan de Looleeweg in Albergen, waar zij volop genoten van hun hobby’s. Gewoon ‘s avonds een ritje maken door het Geziet of door de Gravenallee en wanneer er authentieke ritten waren, dan waren zij ook vaak present. Of het nu was bij de Twenterit, de Eschrit of de Almelose Ruiterdagen rit; Henny en Willy zaten statig op de koets gesouffleerd door hun trouwe herdershond.

Helaas ging de gezondheid van Henny de laatste jaren achteruit en op een gegeven moment moest hij afscheid nemen van het mennen en van zijn paardjes. Dit deed hem zeer, maar hij keek dankbaar terug op de tijd de hij wel als lid van de Koets’n Keerls deel kon nemen aan de vele ritten.

Zijn gezondheid maakte dat hij niet meer thuis kon blijven en werd opgenomen in een Hospice in Hengelo. Hier heeft hij slechts enkele uren verbleven voordat hij op zaterdag 3 februari jongstleden rustig is ingeslapen. Voor diegene die hem de laatste eer wil brengen of zijn familie wil condoleren is daarvoor gelegenheid aankomende donderdag 8 februari van 20.30 tot 20.45 uur in het uitvaartcentrum Almelo, Vredehof, Willem de Clercqstraat 89 te Almelo. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden in het crematorium van Oldenzaal.