Voorzitter regio 4 Bennie Kroeze overleden

Via deze weg willen wij alle leden van de Koets’n Keerls op de hoogte brengen van het overlijden van Bennie Kroeze.

Zoals jullie al wisten heeft hij de afgelopen 3 jaar gestreden tegen zijn uitgezaaide nierkanker.

Begin van dit jaar werd de koers die gevaren moest worden nog intensiever en werd er naast de uitzaaiingen in zijn longen, ook een tumor in zijn hoofd ontdekt. Deze is in mei van dit jaar verwijderd en in eerst instantie leek het de goede kant op te gaan. Gepland werd vervolgens het verwijderen van een tumor in zijn longen. Echter 3 dagen voor zijn geplande operatie in september werd er een 2e tumor in zijn hoofd ontdekt. Dat was het moment dat Bennie te horen kreeg dat er niets meer voor hem gedaan kon worden. Gepoogd is de tumoren onder controle te houden, maar onverwachts en zeer plotseling werd hij 10 december getroffen door een epileptische aanval komende vanuit de tumor in zijn hoofd. Daar is hij ingekomen en ook niet meer uitgeraakt. Vervolgens ging het zeer snel en heeft hij uiteindelijk afgelopen maandag de leidsels definitief los moeten laten.

In zijn leven waren er 3 belangrijke dingen. Dit was zijn Familie, zijn werk (veehandel) en natuurlijk de paarden. Met het laatste was hij van jongs af aan opgegroeid en zoals men spreekwoordelijk zegt “groot mee geworden”. Hij had een passie voor het mennen en het omgaan met dieren was een vanzelfsprekendheid voor hem. Als koetsier kende Bennie zijn paarden en wist hij hun afzonderlijke kwaliteiten te benutten. Menig groen paard heeft Bennie dan ook menklaar gemaakt en stuur kunnen geven aan de afzonderlijke kwaliteiten van ieder menpaard. Ik ben er trots op dat hij mijn vader was en we samen menig uur op de bok hebben doorgebracht. Al die gesprekken, de voorbereidingen voor een rit, het aan- en uitspannen, nadien het opruimen en zorgen dat de paarden weer veilig op stal stonden. Een hele uitdaging die we gezamenlijk aan gingen en waarbij eenieder wist wat hij moest doen. Je was er trots op om jouw aanspanning tijdens diverse ritten te laten zien. Niet meer samen op de bok is wat ik echter het meeste zal gaan missen. Wat blijft zijn de mooie herinneringen en al die leermomenten die ervoor gezorgd hebben dat dit een gezamenlijk kunstje werd en ik ben wie ik nu ben. Voor zijn hele familie en veel bekenden en vrienden was Bennie een rots in de branding. 

Meer dan 30 jaar was Bennie lid van de Koets’n Keerls. Bennie heeft met veel plezier zijn rol als voorzitter van Regio 4 uitgevoerd en met plezier gewerkt aan de organisatie en bijdrage in diverse evenementen. Bennie was daarmee trots op zijn lidmaatschap en vond de verbondenheid fijn met de andere leden binnen de vereniging. Leden met dezelfde passie en die dezelfde taal spraken als Bennie zelf.

Namens Bennie wil ik dan ook eenieder bedanken voor jullie bijdrage aan een belangrijk deel uit zijn leven. 

Voor degene die hem nog een laatste groet willen brengen.

Vrijdag 22 december is er van 19.30 tot 20.00 uur gelegenheid om afscheid van Bennie te nemen en ons te condoleren in de Sint Plechelmus kerk in Deurningen.