Koetsenkeerls Lid Harry Kobes overleden

Harry Kobes (links) samen met zijn inmiddels overleden zwager Ben Langenhof tijdens een van de vele ritten.

Harry en Ben waren trouwe deelnemers aan vele ritten, met name in Regio 1 van de Koets’n Keerls en hadden daarbij ook een eigen rit in en rondom Geesteren. Vele jaren werden zij ook gesouffleerd door hun partners, waarvan de vrouw van Ben later samen met Harry hun gezamenlijke hobby voortzetten. Naast het mennen waren Harry en Ben ook vaak als vaste koetsiers te vinden bij het ringsteken tijdens de Tubbergse men- en ruiterdagen en later bij de Almelose Ruiterdagen.

Enkele jaren geleden werd bij Harry de ernstige ziekte Waldenström werd vastgesteld, maar hij ging moedig de strijd aan en leek deze ook te gaan winnen. In 2022 was hij al weer in staat om samen met zijn zus menig rit mee te maken. Begin dit jaar werd helaas bekend dat de ziekte weer in volle hevigheid is teruggekomen en dat hij op 11 maart jongstleden op 70 jarige leeftijd is overleden.

Er is gelegenheid om afscheid van hem te nemen en om de familie te condoleren op donderdag 16 maart van 19.00 tot 19.45 uur in zijn vertrouwde omgeving van de Vinckenweg 21 te Geesteren. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 17 maart om 16.15 uur in het crematorium, Hosbekkeweg 2 te Borne.

In plaats van bloemen liever een gift voor het onderzoek naar de ziekte van Waldenström.