Authentieke rit zaterdag 7 augustus 2021

Mede omdat door het coronavirus al twee jaar bijna geen authentieke ritten zijn geweest hebben John Lescher, Leo Groothuis en ondergetekende Eddie Schoneveld het idee gevat om een authentieke rit uit schrijven maar waarbij ook recreatief mocht worden gereden. Hierbij het resultaat!

Het was een prachtige dag op zaterdag 7 augustus 2021 maar er was ook wel de dreiging van een bui. En dit bleek waarheid toen zo’n 20 aanspanningen, waarvan het merendeel authentiek of replica, aan het aanspannen waren bij Erve Groothuis aan de Reutummerweg in Tubbergen. Maar toen de rit begon om 15.30 uur was het droog en het werd zelfs nog warm. Tijdens de rit hebben Emiel Schumer en Rohan Hendriksen er als verkeersregelaars voor gezorgd dat het tocht veilig verliep. In de vroege morgen heeft de organisatie de rit nog iets aangepast omdat het pad langs de Kroeseboom te slecht was, maar wij gingen wel via Herinckhave, via het achterland van Fleringen naar Reutum, waar velen bij de kerk stonden om de tocht te aanschouwen. Van daaruit over de es naar Ootmarsum, waar tot onze grote schrik het hele centrum met paaltjes hermetisch was afgesloten. Dus maar besloten om de “wallen” te gebruiken voor onze route en pauze gehouden op de parkeerplaats aan het Oldenzaalsvoetpad.

Na de pauze, waarin er drie druppels water vielen ging de route via de Kuiperberg, via Haarle naar Tubbergen, waar ook weer vele tientallen mensen op de been waren om de prachtige aanspanningen te bekijken. Op de terrassen was veel publiek, maar iedereen had er een geweldige gevoel bij, zeker toen wij voor de Eeshof en Molenhof langs reden. Onze ouderen die genoten met volle teugen. Het laatste stukje ging dwars door Tubbergen via de Grotestraat en de Eendracht. De laatste aanspanning was daar nog niet voorbij of de weergoden trokken de sluizen flink open en op de laatste 500 meter werd iedereen nog even getrakteerd op een fikse bui. Bij aankomst aan de Reutummerweg had Fleur, de dochter van Leo Groothuis, de barbecue al aan en heerlijke Duitse braadworsten met gebakken uitjes en saus waren er om iedereen weer op te warmen.

Het was een zeer geslaagde dag en een opkomst om zeer tevreden mee te zijn.