Twickelrit 4 juli 2021

Twickelrit 4 juli 2021

Henk ter Boo nam een risico wat betreft het weer. Ach af en toe een buitje ja ja …

‘s Morgens om 8 uur regende het pijpenstelen in Hengelo. Ik dacht even; “moeten we wel gaan, per slot van rekening rijden doe ik voor m’n lol”! Toch maar gaan poetsen.

Niet voor niets vroeg opgestaan, maar wel eerst de kleine dierentuin voeren; pony’s, honden, kippen, konijn, varken, duiven, alles was nog slaperig.

Om 9 uur reden we richting Henk ter Boo. Om 9.45 uur stond daar de koffie met krentenwegge al klaar, met nog steeds stralend weer!

We waren met een totaal van 4 aanspanningen, familie v.d. Burg, Johan Stegeman met fam. Kors en Ter Boo die een prachtige rit geregeld had. We reden richting Oele en Delden in Twickels gebied met mooie ingezaaide randen langs weilanden, bloemenweelde! We Wonen al 45 jr. in Hengelo, maar nooit geweten dat het daar zo mooi was.

Gezellige stop bij de zoon van Johan Stegeman , waar we werden verwelkomd met drankjes en hapjes aangeleverd per snelle wagonnette van Johan Harink, die nadien ook nog een stukje mee reed richting ter Boo. Toen goot Pluvius nog even een bui over ons, alle paraplus gingen open, geen probleem voor de paarden, ze waren allen schokbestendig!  Bij Henk werd nog wat gegeten, wij moesten verder, nog een half uurtje. Pony’s zijn in goede conditie, de baas was wat stram na 6 uur sturen!

Het was een geweldige rit. Fam. ter Boo heel veel dank voor de gastvrijheid en organisatie. 

Ankie en Nico Kors.